PLNĚNÉ PAPRIKY S RAJSKOU OMÁČKOU
Suroviny: papriky, 0,5 kg vepřového plecka, 1 starší rohlík, 1 vejce, 3 stroužky česneku, majoránka, sůl, pepř.
Na omáčku rajský protlak, hladká mouka, 0,5 l vývaru.

Postup v robotu Ronic: maso nakrájíme na kostky a rotačním nožem je rozzsekáme. Přidáme v mléce namočenou a vymačkanou housku, vejce a koření a rotačním nožem promícháme. V případě nutnosti zahustíme strouhankou. Papriky omyjeme, odřežeme vršek a vnitřek vyčistíme. Papriky plníme připraveným masem a povrch paprik osušíme utěrkou. Ze zbylého masa můžeme udělat kuličky a obalit v hladké mouce. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a papriky s kuličkami osmahneme. Papriky dáme stranou a ve výpeku zpěníme 2 lžíce hladké mouky a osmahneme. Jíšku zelejeme vývarem a protlakem. Přidáme papriky a masové kuličky a povaříme na mírném ohni asi půl hodiny. Papriky vyjmeme a omáčku dochutíme - můžeme přisladit, nebo přidat trochu kečupu. V případě nutnosti omáčku zahustíme trochou hladké mouky rozmíchané ve vodě a necháme přejít varem. Papriky vrátíme do omáčky a prohřejeme. Podáváme s knedlíkem, nebo bramborovou kaší.



SEKANÝ ŘÍZEK
Suroviny: 0,5 kg vepřového masa (může být mleté), 20 dkg tvrdého sýru, 2 vejce, sůl, pepř, majoránka, 2 stroužky česneku, lžička drceného kmínu. Na obalení hladkou mouku, 2 vajíčka a strouhanku.

Postup v robotu Ronic: Na hrubém struhadle nastrouháme sýr a dáme stranou. Vyměníme struhadlo za nůž a maso nasekáme nožem na jemno. Přidáme sýr, vajíčka, koření a promícháme. Pokud je směs řídká, přidáme trochu hladké mouky. Z masové směsi tvarujeme kuličky, které obalíme v hladké mouce a rozplácneme na placku. Tu obalíme v rozšlehaném vajíčku a strouhance a z obou stran osmažíme.
Podáme s vařenými brambory, nebo bramborovou kaší.



RIZOTO S KUŘECÍM MASEM
Suroviny: 1 hrnek rýže, 2 hrnky vody, sůl, 400 g kuřecích prsních řízků, cibule, hrášek, kukuřice, mrkev, zeleninový bujón, sýr na posypání.

Postup: rýži zalejeme
vodou, osolíme a uvaříme.
Na oleji zpěníme cibulku, kterou jsme nasekali v robotu Ronic pomocí rotačního nože. Přidáme na kousky nakrájené kuřecí maso a opečeme. Doplníme zeleninu (může být mražená), podlejeme trochou vody a přidáme bujón. Povaříme asi 5 minut. Smícháme s uvařenou rýží a na talíři posypeme strouhaným sýrem. Ten nastrouháme na robotu Ronic pomocím hrubého, nebo sýrového struhadla.



MASOVÉ KULIČKY S MRKVÍ
Suroviny: 500 g vepřové krkovice (nebo mletého masa), 3 mrkve, 1 vejce, cibule, 3 stroužky česneku, sůl, pepř, majoránka, sušená bazalka, strouhanka podle potřeby.

Postup v robotu Ronic: Nejdřív si rotačním nožem najemno nasekáme cibuli a dáme stranou. Potom rotačním nožem rozmixujeme maso a dáme stranou. Vyměníme nůž za hrubé struhadlo a nastrouháme mrkev. Vrátíme nůž do mísy, k mrkvi přidáme nasekané maso, cibuli, vejce a koření a promícháme. Nakonec zahustíme strouhankou podle potřeby. Z masa tvarujeme pomocí lžíce kuličky a skládáme do vymazaného pekáčku. Podlejeme vodou a pečeme ve vyhřáté troubě.
Jako příloha se hodí brambory, nebo bramborová kaše.


RIZOTO S MLETÝM MASEM
Suroviny: rýže, vepřové maso, cibule, hrášek, paprika, mrkev, rajský protlak, tvrdý sýr, sůl, pepř.

Postup: rýži uvaříme podle návodu.

Rotačním nožem nasekáme v robotu Ronic cibuli. Dáme stranou a nasekáme maso. Vyměníme nůž za hrubé struhadlo a nastrouháme mrkev.
Na oleji zpěníme cibuli a orestujeme maso. Ochutíme solí a pepřem a přidáme zeleninu a orestujeme. Vmícháme protlak a podusíme. Smícháme s rýži a na talíři posypeme rizoto strouhaným sýrem, který jsme nastrouhali na hrubém struhadle v robotu Ronic.


VEPŘOVÉ NA KMÍNĚ
Suroviny: vepřové maso (krkovice, kotleta), 1 velká cibule, sůl, pepř, mletý kmín, mletá paprika, hladká mouka.

Postup: maso nakrájíme na plátky, nebo proužky a naklepeme. Každý plátek osolíme, opepříme a posypeme mletým kmínem. Obalíme v mouce a orestujeme na hlubší pánvi. Maso dáme stranou a v téže pánvi osmažíme cibuli, kterou jsme nasekali v robotu Ronic nožem. K cibuli přidáme mletou papriku, lžíci hladké mouky a zalijeme vodou nebo vývarem. Vrátíme maso a dusíme do měkka. Pokud je třeba, zahustíme omáčku moukou a dochutíme solí.
Podáváme s rýží.

ZAPEČENÝ PANGASIUS
Suroviny: plátky pangase, cibule, mražená zelenia, tvrdý sýr, koření na ryby, sůl a jako příloha kuskus.

Postup: do zapékací mísy dáme cibuli, kterou jsem nasekali v robotu Ronic. Na cibuli dáme vrstvu mražené zeleniny a filety z pangase, které osolíme a posypeme kořením na ryby. Mírně podlijeme vodou a dáme zapéct. Před koncem pečení posypeme sýrem, který jsme nastrouhali na hrubém struhadle Ronic. Krátce zapečeme.
Podáváme s kuskusem.


ZAPEČENÉ KOTLETY II
Suroviny: vepřové kotlety bez kosti, sůl, pepř, cibule, žampiony, 100 g anglické slaniny, tvrdý sýr.

Postup: kotlety naklepeme, ochutíme solí a pepřem a obalíme v hladké mouce. Prudce osmažíme na pánvi a naskládáme do pekáče.
Připravíme si zeleninu - cibuli nasekáme nožem v robotu Ronc a žampiony nakrájíme hrubým plátkovačem. Cibuli osmažíme, přidáme žampiony a slaninu a podusíme. Směs rozdělíme na kotlety, mírně podlejeme, přikryjeme alobalem a pečeme do měkka. Před koncem pečení posypeme nastrouhaným sýrem a krátce zapčeme.
Podáváme s bramborovou kaší, kterou si připravíme v robotu Ronic - na přípravu bramborové kaše se můžete podívat na tomto videu:
https://www.youtube.com/watch?v=rzQz-a2pKK0



VEPŘOVÁ SMĚS SE ZELENINOU
Suroviny: kotleta bez kosti, pórek, červená paprika, cibule, hrášek, sůl, pepř, sójová omáčka, koření Čína, olej, solamyl.

Postup: do misky vložíme maso nakrájené na kostky, osolíme, opepříme, přidáme lžičku koření Čína a solamyl a zakapeme sójovou omáčkou s trochou oleje. Promícháme a dáme do lednice odležet. Mezitím si v míse s rotačním nožem nasekáme cibulku a pomocí hranolkovače nastrouháme pórek a papriku na nudličky.
Na pánvi zpěníme cibulku a vložíme maso, které opečeme ze všech stran, zakapeme sójovou omáčku a přidáme zeleninu a promícháme. Polijeme sójovou omáčkou a lehce podlejeme vodou a dusíme ještě cca 5 minut. Podáváme s rýží.


VEPŘOVÁ PEČENĚ SE SMETANOVOU OMÁČKOU

Suroviny: vepřové maso (kýta), 200 g celeru, 200 g petržele, 300 g mrkve, nové koření, pepř mletý i celý, sůl, smetana ke šlehání.

Postup: Pomocí hranolkovače si nakrájíme všechnu zeleninu na kousky a dáme do pekáče.
Pokud máme velký kus masa, naporucujeme je na 2 menší kusy, které osolíme a opepříme. Zprudka je opečeme ze všech stran na pánvi a dáme do pekáče na zeleninu. Přidáme kuličky nového koření a pepře, podlijeme horkou vodou, nebo vývarem a pečeme v rozehřáté troubě. Maso kontrolujeme, obracíme a v případě nutnosti dolijeme horkou vodu.
Když je maso měkké, vyjmeme je a necháme na teplém místě. Vyjmeme koření a zeleninu dáme do mísy Ronic s rotačním nožem a důkladně rozmixujeme.
Zeleninu dáme do kastrolu a zředíme horkou vodou nebo vývarem. Krátce povaříme, zjemníme šlehačkou a dochutíme solí. Pokud je omáčka řídká, můžeme ji zahustit jíškou z mouky a krátce povařit. Podáváme s houskovým knedlíkem.



ZAPEČENÉ KOTLETY
Suroviny: kotlety, šunka, anglická slanina, pepř, sůl, česnek, cibule, strouhaný sýr, strouhanka, šlehačka.

Postup: kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme utřeným česnekem. Uložíme do pekáčku. Na maso poklademe cibuli, kterou jsme nasekali pomocí rotačního nože v robotu Ronic. Pak na každou kotletu dáme plátek šunky, plátek slaniny, zasypeme strouhaným sýrem a povrch posypeme jemně strouhankou. Vložíme na plech, který jsme jemně potřeli olejem a maso mírně podlejeme vodou. Dáme péct a cca 10 min. před koncem zalijeme šlehačkou.
Podáváme s bramborami.



VEPŘOVÉ KOLENO V ZELÍ
Suroviny: vepřové koleno, 1/2 hlávky menšího zelí, 1 pikantní klobása, 1 velká cibule, sůl, kmín.

Postup: Koleno naporcujeme na menší části a uvaříme doměkka v osolené vodě.
Mezitím si připravíme zelí, které nakrájíme jemným plátkovačem na robotu Ronic. Na strouhání zelí a další zeleniny v robotu Ronic se můžete podívat na tomto videu: https://www.youtube.com/watch?v=ygfaHRQiOAo

Rotačním nožem nasekáme cibuli a zpěníme ji na cibulce. Přidáme zelí, zalijeme horkou vodou, přidáme sůl a kmín a dusíme do měkka.
Do zapékací mísy dáme zelí, uvařené vykostěné maso z kolena a obložíme na plátky nakrájenou klobásou. Zapečeme v troubě a podáváme s chlebem.


TĚSTOVINOVÝ SALÁT S KUŘECÍM MASEM
Suroviny: 1 balení těstovin, 1 salátová okurka, 1 červená paprika, 1 žlutá paprika, 1 menší konzerva kukuřice, 1 zakysaná smetana, 1 lžíce kečupu, 400 g kuřecí prsa, koření: sůl, pepř, kari, mletá skořice, škrob. moučka.

Postup: Těstoviny uvaříme, scedíme a promastíme lžící oleje. Vložíme je do větší mísy a přidáme okapanou kukuřici. Pomocí hranolkovače nastrouháme červenou a žlutou papriku spolu s okurkou (včetně slupky) a přidáme k těstovinám. Na nudličky nakrájená kuřecí prsa vložíme do menší misky a přidáme trochu soli, pepře, lžičku kari, lžičku mleté skořice a lžičku škrobu. Promícháme a necháme 10 min. odležet. Poté zprudka opečeme, necháme chvíli zchládnout a přidáme i s výpekem k těstovinám. Promícháme a zalijeme zálivkou: zakysanou smetanou smíchanou s lžící jemného kečupu
.

BIO ROŠTĚNKY S RÝŽÍ
Suroviny: Bio hovězí roštěná, cibule, hořčice, sůl, pepř, hladká mouka, olej.

Postup: V míse s rotačním nožem nasekáme cibuli a dáme stranou. Roštěnky odblaníme a nakrájíme na plátky. Konce nařízneme, aby se při opečení nekroutily. Přes sáček nebo folli roštěnky zlehka naklepeme a poté osolíme a opepříme. Připravíme si misku s hladkou moukou, ve které roštěnky obalíme. V hrnci rozehřejeme olej a roštěnky zprudka opečeme z obou stran a dáme stranou. Po opečení všech roštěnek vrátíme roštěnky zpět do hrce, zalijeme vodou po vrch roštěnek, vsypeme cibuli a přidáme 1 lžíci plnotučné hořice, zamícháme a dusíme do měkka za občasného promíchání. Podle chuti můžeme ještě dochutit solí a pepřem. Podáváme s uvařenou rýží.


PANENKA NA GRILU od paní Zuzany
Grilované medailonky z vepřové panenky s dipem z majonézového základu, salát a vařené brambory

Ingredience:
Vepřová panenka, sůl, pepř, olivový olej, anglická slanina (plátková - lépe se s ní v tomto případě pracuje), cibule nakrájená na měsíčky, červená paprika nakrájená na větší kusy, špejle namočené v teplé vodě.
Vepřovou panenku naporcujeme na cca 50g medailonky, které osolíme, opepříme, potřeme olejem.
Plátky anglické slaniny přepůlíme vertikálně i horizontálně a vzniklými pásky obtočíme boky medailonků. Jemně slaninou medailonky "utáhneme" - maso bude lépe držet tvar.
Necháme odpočinout při pokojové teplotě.
Připravíme špíz - střídáme maso, cibuli a papriku. Grilujeme dle individuálního nastavení trouby.

Dip:
1x vejce, 140 ml řepkového oleje, šťáva z 1/2 citronu, sůl, pepř, 1 lžička dijonské hořčice, 1 lžička steakové-hrubozrnné hořčice, 1 lžička křenu, 1 vrchovatá lžíce zakysané smetany.
V robotu Ronic vyšleháme, vejce, citronovou šťávu, sůl a olej na majonézový základ pro náš dip.
K hotové majonéze přidáme obě hořčice, křen a smetanu, dochutíme čerstvě namletým pepřem; promixneme. Dip je hotový a díky zakysané smetaně nadýchaný.



ZAPEČENÁ KUŘECÍ PRSA
Suroviny: kuřecí prsa, hladká mouka, sůl, pepř, grilovací koření, olej na smažení, 100 g sýru (např. eidam, niva), smetana na vaření, 2 vejce, olej na smažení.

Postup: očištěná kuřecí prsa lehce naklepeme, posypeme kořením a obalíme v hladké mouce. Vložíme na rozpálenou pánev a krátce opečeme z obou stran. Opečené maso vložíme do zapékací misky a zalijeme smetanou a dvěma ž
loutky. Pokud zapékací miska nemá víko, použijeme na zakrytí mísy alobal. Pečeme v rozehřáté troubě na 200 st. cca 45 minut. Než se nám maso upeče, přichystáme si v robotu Ronic sýr na posypání.
Po cca 45 min pečení maso posypeme sýrem. Pečeme ještě cca 5 min., dokud se sýr neroztopí.
K zapečeným kuřecím prsům je jako příloha výborná bramborová kaše, kterou můžete opět připravit v robotu Ronic nebo šťouchané brambory.


KUŘECÍ PRSA S BROSKVÍ
Suroviny: 500g kuřecí prsa, 1 hrnek zavařených broskví, 1 cibule, olej, sůl, 1 lžíce mléka, 1 lžíce gril. koření, 2 stroužky česneku.

Postup: Kuřecí prsa lehce naklepeme. Česnek utřeme s grilovacím kořením. V míse s rotačním nožem nasekáme cibulku najemno a zpěníme na rozpáleném oleji. Přidáme česnek s kořením, podlijeme vodou a přivedeme k varu. Do směsi vložíme osolené kuřecí prsa a dusíme doměkka. Chvíli před koncem přidáme mléko a broskve a ještě podusíme. Podáváme s rýží.



KRŮTÍ SOTÉ od paní Zuzany
Iingredience:
400g krůtího prsního masa nasekaného na malé kousky,
1 větší pórek, 1 lžíce medu,1 lžíce octa,1 smetana 30% (250ml),
2 naběračky vývaru, olej,1cm plátek úplně studeného másla,
sůl, pepř, rýže.

Postup:
Dáme vařit rýži (na 2 naběračky rýže = 5 naběraček studené vody, v bodu varu osolíme a přepneme na nejnižší možný plamen, nebo necháme "dojít".)
Nakrájené maso smícháme s medem, octem a pepřem, dobře spojíme a necháme chvíli odpočinout (Maso nesolíme!). Mezi tím v robotu Ronic nasekáme pórek, použijeme silnější plátkovač.
Na rozžhavený olej na pánvi nasypeme maso, 3-5 min. smažíme. Snížíme teplotu a přidáme pórek, vše osolíme.
Když pórek zesklovatí a zredukuje svůj objem, přelijeme směs vývarem a necháme propojit chutě - 5 min. probublat na mírném plameni.
Odstavíme, do směsi velmi pomalu lijeme smetanu. Zlehka promícháme a opět prohřejeme na mírném plameni, dle potřeby dosolíme, dopepříme. Jakmile smetana pozvolna houstne, přidáme plátek másla - soté zjemní, zhoustne, smetana zhedvábní. Promícháme a je hotovo.
Ihned servírujeme spolu s rýží.

Děkujeme paní Zuzaně za skvělé originální recepty.



LOSOSOVÝ KARBANÁTEK SE SALÁTEM - originální recept od paní Zuzany
Pokud už Vás omrzela klasická steaková úprava lososa, nabízí se tato milá alternativa kombinace lososí chuti, kopru a svěžího citronu.

Ingredience na karbanátek:
500g filetu z lososa zbavený kůže
1 cibule nasekaná najemno
1-2 vejce (uvidíte podle konzistence hmoty)
sůl, pepř, 3 stroužky česneku, šťáva z 1/2 citórnu, nasekaný kopr, olivový olej

V robotu Ronic nasekáme maso z lososa. Maso smícháme s cibulí, vejcem (dejte nejdřív jedno, pokud hmota nebude dobře pojit, přidejte druhé), sůl, pepř, třený česnek, kopr a citronovou šťávu. Dobře promícháme.
Pánev rozehřejme naplno a polijeme olivovým olejem. Na pánvi ze směsi vytvarujeme placičky a opékáme 2 min. z každé strany. Obracíme opatrně.

Salát: římský salát, čínské zelí, ředkvičky, sůl, pepř, lžíce olivového oleje a lžíce octa.

Tento pokrm vřele doporučuji, je rychlý a snadný. Losos zasytí, i když je to celkově lehké jídlo.
Poznámka: Tento recept se slučuje se zásadami paleo stravy a s výživovým programem whole30.
Dobrou chuť!



ZAPÉKANÉ KOTLETY
Suroviny
: kotlety, šunka, anglická slanina, pepř, sůl, česnek, cibule, strouhaný sýr, strouhanka, šlehačka.

Postup: kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme utřeným česnekem. Uložíme do pekáčku. Na maso poklademe cibuli, kterou jsme nasekali pomocí rotačního nože v robotu Ronic. Pak na každou kotletu dáme plátek šunky, plátek slaniny, zasypeme strouhaným sýrem a povrch posypeme jemně strouhankou. Vložíme na plech, který jsme jemně potřeli olejem a maso mírně podlejeme vodou. Dáme péct a cca 10 min. před koncem zalijeme šlehačkou.
Podáváme s bramborami.


BRAMBOROVÉ KNEDLÍKY S UZENÝM MASEM od paní Zuzany
(cca 3 porce)

Ingredience:
550g vařených brambor na loupačku (před výrobou těsta necháme zchladnout), 250g uvařené uzené krkovice nakrájené na kostičky,
1 větší cibule, 1 vejce, 180g hrubé mouky, máslo, olej, sůl.

Postup:
1) Uvaříme brambory na loupačku.
2) Na půl olej + půl máslo osmahneme cibulku do zlatova a kostičky uzené krkovice. Lehce osolíme a opepříme.
3) Bamborové těsto připravíme v robotu RONIC: Brambory oloupané, zchladlé a překrojené na čtvrtky vložíme do robotu spolu s vejcem, moukou a solí. Těsto je během pár sekund - jak se vše pěkně spojí. Těsto je opravdu hezky zcelené a vláčné.
4) Vyválíme z těsta šišku, kterou rozkrájíme na stejné díly. Poté v dlani vytvarujeme placičky, do nichž vložíme masovou směs.
5) Vytvarované knedlíčky vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme cca 10-15min (podle velikosti knedlíčků)
Uvařené knedlíky jsem podávala á la klasika Emotikona smile se zelím a pivem!
Děkujeme paní Zuzaně za další vynikající typ a jsme rádi, že nám pravidelně přispívá svými recepty.


SEKANÁ S PŘEKVAPENÍM
 
Suroviny: 500 g mletého masa, 2 vejce, 1 rohlík namočený v mléce, sůl, pepř, majoránka, česnek, 3 vařená vajíčka, 100 g tvrdého sýra.
 
Postup: Mleté maso dáme do mísy Ronic s rotačním nožem a přidáme vejce, vymačkaný rohlík a koření. Maso promícháme – jde to rychle, během 20 sekund je všechno důkladně promíchané. Pokud je hmota řídká, můžeme zahustit strouhankou.
Polovinu připravené směsi dáme do vymazaného srnčího hřbetu a uprostřed uděláme lžící žlábek, do kterého nasypeme strouhaný sýr. Na sýr dáme rozpůlená uvařená vejce a všechno přikryjeme zbylým masem. Povrch potřeme rozšlehaným bílkem a posypeme kmínem.
Hřbet poté přikryjeme alobalem a pečeme ve vyhřáté troubě asi hodinu, při teplotě cca 180 °C. Před koncem pečení sundáme alobal a sekanou dopečeme.
Podáváme s bramborovou kaší a okurkou.


DOMÁCÍ SEKANÁ
Suroviny: 0,5 kg mletého masa, 2 vejce, 1 větší cibule, 1 větší brambora, 
1 rohlík, strouhanka, pepř, sůl, mletá paprika.
 
Postup: Maso vložíme do mísy, podlijeme ½ hrnkem vody, rozkvedláme vidličkou a necháme ½ hodiny odležet. V míse nastrouháme cibuli a bramboru (můžeme použít i rotační nůž). Dále do mísy s rotačním nožem přidáme 2 vejce, sůl, pepř, lžičku papriky, rohlík na kousky a 2 hrsti strouhanky. Pokud se nám zdá směs řídká, přidáme ještě trochu strouhanky. Promícháme a utvoříme 2 šišky, které vložíme na olejem vymazaný plech. Lehce podlijeme vodou a pečeme cca 1 hodinu. Průběžně podléváme.



ZAPEČENÉ BRAMBORY S MLETÝM MASEM
Suroviny: 1,5 kg brambor, 0,5 kg mletého masa, 1 šlehačka, 0,5 dcl mléka, sýr, sůl, pepř, mletá paprika. 
 
Postup: Oloupané brambory nakrájíme na hrubém plátkovači na kolečka. Mleté maso ochutíme solí a pepřem a osmahneme na pánvi. Polovinu brambor naskládáme do vymazaného pekáčku a posypeme kořením (sůl, pepř, paprika). Na brambory dáme vrstvu masa a končíme vrstvou brambor. Posypeme kořením, zalijeme mlékem a polovinou šlehačky a dáme zapéct. Před dopečením dolijeme druhou polovinu šlehačky a posypeme sýrem, který jsme nastrouhali na sýrovém struhadle na robotu Ronic (můžeme použít i jemné, nebo hrubé struhadlo). Brambory dáme dopéct. 
 
Náš tip - můžeme podávat s majonézou, kterou jsme si připravili v robotu Ronic – návod najdete v našich receptech.


JÁTROVÁ PAŠTIKA
Základní suroviny: 0,7 kg bůčku, 1,2 kg jater a ledvinek. 
Další ingredience použijeme dle požadované chuti a konzistence. 
Varianta: 1 palice česneku, sůl (cca 2 kávové lžičky), koření dle chuti (cca 1 kávová lžička), 4 polévkové lžíce oleje (můžeme použít i olivový).
 
Postup: Bůček osolíme a propečeme v troubě na 180°C. Před dopečením přidáme játra a ledvinky a pečeme společně dalších cca 20 minut do chvíle, než u bůčku jde maso lehce od kosti a játra jsou mírně propečená.
Tuto dávku rozdělíme na dvě poloviny, které poté zvlášť zpracujeme v Ronicu (stejně rozdělíme na dvě poloviny i dávky česneku, soli, koření a oleje).
 
Postup zpracování surovin v Ronicu:
Do mísy s rotačním nožem vložíme polovinu dávky masa a přidáme polovinu ingrediencí (česnek protlačíme). V Ronicu zpracujeme tak, že nejprve několikrát použijeme pulsní chod pro nasekání surovin a poté pokračujeme stálým chodem cca 20-30 sec. než je hmota dokonale zpracovaná a konzistence odpovídá paštice. 
 
Hotovou paštiku poté rozdělíme do sklenic, které zavařujeme ve vodní lázni o teplotě 100°C po dobu 1 hodiny. Po této době vodu vylijeme a necháme paštiku pomalu vychladnout.