SMAŽENÁ JABLKA
Suroviny: 1/8 l mléka, 2 vejce, 2 lžíce rumu, 1 lžička vanilkovéhu cukru, 140 g polohrubé mouky, asi 5 jablek.

Postup v robotu Ronic: pomocí šlehacího zvonu připravíme těstíčko: všechny uvedené suroviny (bez jablek) dáme do mísy a promícháme. Těstíčko necháme 30 minut odležet. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na plátky silné asi 0,5 cm. Jablka namáčíme do těstíčka a smažíme ve vyšší vrstvě oleje, nebo ve friťáku. Smažená jablka necháme okapat na ubrousku a ještě horké můžeme posypat cukrem.




DOMÁCÍ NUDLE S JABLKY
Suroviny na těsto: 500 g hrubé mouky, 1 vejce, sůl, 2 dcl vody.
Dále budete potřebovat: 500 g jablek, trochu vody, 100 g rozpuštěného másla, 100 g moučkového cukru, 30 g mletých oříšků.

Postup v robotu Ronic: v míse s rotačním nožem promícháme mouku se solí. Přidáme vejce a spustíme stálý chod. Ihned přiléváme komínkem vodu a jakmile se utvoří z těsta koule, je těsto hotové - trvá to asi půl minuty. Z tuhého těsta uděláme bochánek a necháme chvíli odpočívat. Potom těsto velmi tence rozválíme a necháme oschnout. Oschlé těsto nakrájíme na širší pásy, které položíme na sebe a nakrájíme na nudle široké asi 1 cm. Připravené nudle vhodíme do vařící osolené vody a zamícháme. Když vyplavou na povrch, vyjmeme je děrovanou naběračkou a necháme okapat.
Uvařené nudle polejeme rozpuštěným máslem.
Oříšky nasekáme rotačním nožem v robotu Ronic a dáme stranou.
Jablka očistíme a nakrájíme hranolkovačem v robotu Ronic na kousky. Podlejeme je trochou vody a dusíme do měkka. Uvařená jablka dáme na nudle, posypeme cukrem a nasekanými ořechy a ihned podáváme.


MINUTOVÝ TERMIX

Suroviny: polotučný tvaroh ve vaničce, 200 ml šlehačky, lžíce kakaa, 2 lžíce cukru.

Postup v robotu Ronic - pro přípravu této rychlé svačinky použijeme šlehací zvon. Do mísy se šlehacím zvonem dáme všechny suroviny a zapneme stálý chod. Během půl minuty je připravená svačinka pro malé i velké mlsouny.





JIŽNÍ POHÁR

Suroviny: banán, mandarinka, kivi, granátové jablko, šlehačka, cukr podle chuti.

Postup v robotu Ronic:
šlehacím zvonem vyšleháme vychlazenou šlehačku do tuha a zašleháme cukr.
Do pohárů střídáme vrstvy nakrájeného ovoce a šlehačky. Poslední vrstvu tvoří šlehačka se semínky z granátového jablka.




JABLEČNÝ DEZERT
Suroviny: 4 jablka, 1 pomeranč, trochu citronové šťávy, vanilkový cukr, lžička skořice, 250 ml šlehačky, 150 g tvarohu, cukr podle chuti.

Postup v robotu Ronic: jablka oloupeme a zbavíme jadřinců. V robotu Ronic na hranolkovači je nakrájíme nadrobno a dáme dusit do kastrolku. Zakápneme citronovou šťávou a přidáme dílky pomeranče (jestli to jde, tak dáme jen oloupanou dužninu) a dusíme doměkka. Nakonec vmícháme cukr se skořicí a rozmixujeme v robotu Ronic rotačním nožem. Jablečnou hmotu rozdělíme do skleniček a připravíme si šlehačku - dotuha ji vyšleháme v robotu Ronic pomocí šlehacího zvonu. Přidáme cukr podle chuti a nakonec zašleháme tvaroh. Šlehačku navršíme na jablka a ozdobíme čokoládovými hoblinkami.


ZAPEČENÁ RÝŽE
Suroviny: 1 hrnek rýže (může být i zbytek od oběda), sůl, 2 hrnky mléka, švestky, 125 g másla, 2 vejce, cukr.

Postup v robotu Ronic: rýži uvaříme v osoleném mléce a necháme vychladnou. Pokud máme rýži již uvařenou, zalejeme ji mlékem tak, aby byla ponořená a vaříme dokud se mléko nevyvaří.
V robotu Ronic si nejdříve pomocí šlehacího zvonu vyšleháme bílky do sněhu a dáme stranou. Vyměníme šlehací zvon za rotační nůž a vyšleháme máslo s cukrem do pěny. Přidáme vychladlou rýži a promícháme. Nakonec jemně vmícháme sníh z bílků. Polovinu rýžové kaše dáme do zapékací misky, poklademe rozpůlenými švestkami a dáme zbytek kaše. Zapečeme ve vyhřáté troubě


HRUŠKY V KRÉMU
Suroviny: 500 g hrušek, 50 g krystalového cukru, trocha vody.
Na krém: 3 dcl mléka, 2 žloutky, 15 g škrobové moučky, 60 g cukru, 1 vanilkový cukr, 2 bílky.

Postup v robotu Ronic: hrušky oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme pomocí hranolkovače na kousky. Dáme do hrnce, zasypeme cukrem, podlejeme trochou vody a dusíme do měkka. Necháme vychladnout a připravíme si krém.
Pomocí šlehacího zvonu vyšleháme v robotu Ronic bílky do tuhého sněhu. V mléce rozmícháme žloutky, moučku, cukry a za stálého míchání uvaříme hustý krém. Do horkého krému vmícháme připravený sníh z bílků. Hrušky rozdělíme do misek a polejeme krémem. Ozdobíme podle fantazie a podáváme vychlazené.


ZAPEČENÉ BROSKVOVÉ PALAČINKY
Suroviny: 250 g hladké mouky, 400 ml mléka, 2 vejce, 100 ml oleje, špetka soli.
Na náplň: 250 g tvarohu, 2 lžíce cukru moučka, 4 zralé broskve.
Na polití: půl hrnku mléka, 1 vejce, 1 vanilkový cukr, 2 lžíce vanilkového pudinku.

Postup v robotu Ronic: palačinkové těsto připravíme pomocí šlehacího zvonu, kdy všechny suroviny smícháme dokud nevznikne hladké řidší těsto. V případě nutnosti přidáme mléko. Těsto nechám hodinu odpočívat.
Pánev na smažení potřeme kokosovým olejem a usmažíme palačinky. Plníme je připraveným tvarohem smíchaným s cukrem a nakrájenými oloupanými broskvemi. Palačinky naskládáme do zapékací misky, zalejeme mlékem ve kterém jsme rozšlehali vejce, cukr a pudinkový prášek a zapékáme asi 30 minut.



BRAMBOROVÉ ŠIŠKY S MÁKEM
Suroviny: 0,5 kg vařených brambor ve slupce, 30 dkg polohrubé mouky, 1 vejce, špetka soli. Na posypání rozpuštěné máslo, mletý mák a cukr.

Postup v robotu Ronic: vychladlé a oloupané vařené brambory dáme do robotu Ronic s rotačním nožem. Přidáme mouku se solí a pulzním chodem několikrát promícháme. Přidáme vejce a zpracujeme tuhé těsto. Z těsta děláme na vále silnější válečky - hodně podsypáváme moukou. Válečky nakrájíme na centimetrové kousky, které vaříme v mírně osolené vodě. Jakmile šišky vyplavou jsou uvařené. Hotové šišky polejeme rozpuštěným máslem a sypeme mákem s cukrem.



OVOCNÉ TVAROHOVÉ KNEDLÍKY
Suroviny: 250 g tvarohu, 240 g polohrubé mouky, 1 vejce, 3 lžíce oleje, trochu soli, ovoce na naplnění (broskve, meruňky, švestky, jahody....)

Postup v robotu Ronic: do mísy s rotačním nožem dáme všechny suroviny na těsto a zpracujeme je - těsto je dokonale vypracované během 30 sekund. Těsto vyválíme na vále, rozkrájíme na čtverce a naplníme ovocem - v našem případě broskvemi.
Knedlíky vaříme ve vroucí vodě - jakmile vyplavou vaříme ještě 5 minut.
Podáváme přelité rozpuštěným máslem a posypané strouhaným perníkem. Můžeme posypat také grankem, kakaem s cukrem, nebo mletým mákem.


TVAROHOVÉ SMAŽENKY
Suroviny: starší veka, 250 g tvarohu, vajíčko, cukr.
Na obalení: strouhanka, vajíčka, hladká mouka.

Postup v robotu Ronic - pomocí rotačního nože vyšleháme tvaroh s vajíčkem a cukrem do hladkého krému. Dvě kolečka veky spojíme krémem a celé obalíme v trojobalu a smažíme na rozehřátém oleji.




OSVĚŽUJÍCÍ LETNÍ DEZERT

Suroviny: banán, broskve, piškoty, šlehačka, zakysaná smetana, cukr, čokoláda na ozdobení.

Postup v robotu Ronic: pomocí šlehacího zvonu vyšleháme dohromady šlehačku a zakysanou smetanu. Osladíme podle chuti.
Do pohárů vršíme střídavě piškoty, krém a ovoce. Nakonec ozdobíme strouhanou čokoládou.



KYNUTÉ OVOCNÉ KNEDLÍKY
Suroviny: 500 g hrubé mouky, 1 vejce, 1 kvasnice, lžička cukru, 250 ml mléka, ovoce (broskve, meruňky, švestky...)
Na posypání strouhaný perník, mletý mák, nebo opraženou strouhanku a rozpuštěné máslo.

Postup v robotu Ronic: v teplém oslazeném mléce necháme vzejít kvásek. V míse s rotačním nožem vypracujeme kytnuté těsto ze všech surovin. Jde to velmi rychle - během 30-40 sekund je těsto dokonale zpracované. Těsto dáme do mísy a necháme pod utěrkou vykynout.
Z těsta vykrajujeme lžící kousky, do kterých zabalíme očištěné a vypeckované ovoce. Knedlíky vaříme ve vroucí vodě 8 - 10 minut. Po vyjmutí je propícháme vidličkou. Posypeme perníkem, mákem, nebo strouhankou a polejeme rozpuštěným máslem.


TVAROHOVÉ KOBLÍŽKY
Suroviny: 250 g tvarohu, 250 g hladké mouky, 1/2 prášku do pečiva, 2 vejce, sůl, lžička cukru, 2 lžíce mléka, trochu rumu.

Postup v robotu Ronic: těsto zpracujeme v robotu Ronic pomocí rotačního nože - všechny suroviny dáme do mísy a zpracujeme tužší těsto. Pomocí dvou lžic tvarujeme malé koblížky a smažíme ve vyšší vrstvě oleje ze všech stran.



ČOKOLÁDOVÁ PĚNA S VIŠNĚMI

Suroviny: 300 g višní nebo višňový kompot, 1 lžíce solamylu, 150 g čokolády, 3 vejce, šlehačka, 2 lžíce cukru, vanilkový cukr.

Postup v robotu Ronic: Višně rozmixujeme rotačním nožem a dolejeme vodou do 350 ml. Do 50 ml dáme solamyl a rozmícháme. Višně osladíme vanilkovým cukrem (podle chuti můžeme přidat ještě trochu moučkového cukru) přivedeme k varu a přidáme solamyl. Chvilku povaříme a hotovou směs plníme do sklenic. Necháme vychladit.
Mezitím vyšleháme šlehacím zvonem bílky a dáme stranou. Pak vyšleháme šlehačku a také dáme bokem. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme chladnout. Šlehacím zvonem vyšleháme žloutky s 2 lžícemi cukru do pěny a za stálého míchání přilejeme čokoládu. Do směsi opatrně přimícháme sníh z bílků a polovinu šlehačky.
Pěnu rozdělíme na viňový kompot a ozdobíme zbylou šlehačkou. Necháme v lednici vychladit.


ZAPEČNÉ PALAČINKY S BROSKVOVÝM TVAROHEM

Suroviny: 250 g hladké mouky, 400 ml mléka, 2 vejce, 100 ml oleje, špetka soli.
Na náplň: 250 g tvarohu, 2 lžíce cukru moučka, 4 zralé broskve.
Na polití: půl hrnku mléka, 1 vejce, 1 vanilkový cukr, 2 lžíce vanilkového pudinku.

Postup v robotu Ronic
: palačinkové těsto připravíme pomocí šlehacího zvonu, kdy všechny suroviny smícháme dokud nevznikne hladké řidší těsto. V případě nutnosti přidáme mléko. Těsto nechám hodinu odpočívat.
Pánev na smažení potřeme kokosovým olejem a usmažíme palačinky. Plníme je připraveným tvarohem smíchaným s cukrem a nakrájenými oloupanými broskvemi. Palačinky naskládáme do zapékací misky, zalejeme mlékem ve kterém jsme rozšlehali vejce, cukr a pudinkový prášek a zapékáme asi 30 minut.


MALINOVÝ DEZERT
Suroviny: 250 g malin, 4 lžíce cukru, dortové želé, 1 tvaroh, 1 šlehačka (místo šlehačky může být zakysaná smetana), 100 g cukru.

Postup v robotu Ronic: v míse s rotačním nožem rozmixujeme maliny se 4 lžícemi cukru. Rozmixované maliny dáme do hrnce, přidáme dortové želé, trochu vody a přivedeme k varu. Povaříme asi 1 minutu a necháme chládnout.
Mezitím si v robotu Ronic našleháme tvaroh se šlehačkou, nebo zakysanou smetanou a cukrem.
Plníme do sklenic a necháme ztuhnout v lednici.


RÝŽOVÝ NÁKYP
Suroviny: 1 hrnek rýže, 2 hrnky mléka, špetka soli, 100 g másla, 100 g cukru, 2 vejce, kompotované ovoce.

Postup: rýži uvaříme v mléce se solí a necháme vychladnout.
Mezitím si v robotu Ronic ušleháme šlehacím zvonem sníh z bílků a dáme stranou. Šlehací zvon vyměníme za nůž a utřeme máslo se 2 žtoutky a cukrem ke kterým přidáme vychladnou rýži a zamícháme. Jemně vmícháme sníh z bílků. Polovinu rýže dáme do zapékací misky, dáme vrstvu okapaného ovoce z kompotu a přikryjeme zbylou rýží. Zapečeme ve vyhřáté troubě.
Na talíři polejeme rýži šťávou z kompotu.


OVESNÁ KAŠE bez cukru

Suroviny na jednu porci: 40 g ovesných vloček, 100 ml mléka, 100 ml vody, 1/2 banánu, 1 lžička kokosového oleje (není nutné).

Postup: ovesné vločky uvaříme s mlékem, vodou a olejem. Teplé vločky dáme do mísy Ronic s rotačním nožem, přidáme banán. Rozmixujeme dohladka a podáváme ozdobené plátky banánu.



ŽEMLOVKA S TVAROHEM
Suroviny: starší veka nebo rohlíky, mléko, jablka, skořicový cukr, tvaroh, vejce, cukr, 2 bílky.

Postup: veku nakrájíme na plátky široké asi 1 - 1,5 cm a namočíme do mléka. Jablka nakrájíme na jemném plátkovači v rotobu Ronic. Pomocí rotačního nože smícháme v robotu Ronic tvaroh s vejcem a cukrem.
Do vymazaná zapékací mísy dáme vrstvu namočené veky. Další vrstvu tvoří jablka, která posypeme skořicovým cukrem na který dáme vrstvu tvarohu. Vrstvy opakujeme ještě jednou a poslení vrstvu tvoří veka.
Žemlovku přikryjeme a pečeme při 180 st asi 30-40 minut. Mezitím si připravíme v míse Ronic pomocí šlehacího zvonu bílkový sníh do kterého zašleháme cukr.
Před koncem pečení vyjmeme žemlovku, přikryjeme bílkovým sněhem a krátce zapečeme.



ZAPEČENÝ SNÍH
Suroviny: dětské piškoty, 500 g mraženého ovoce (jahody, broskve, maliny...), 200 g pískového cukru, hrst lískových ořechů, 2 lžíce hrubé mouky, 3 vanilkové cukry, 5 bílků, špetka soli.

Postup: V robotu Ronic s rotačním nožem nasekáme oříšky a dáme stranou. Ovoce rozmrazíme, rozmixujeme s cukrem pomocí rotačního nože v robotu Ronic a dáme stranou.
V míse se šlehacím zvonem vyšleháme z bílků a soli tuhý sníh. Přidáme vanilkové cukry, ořechy, hrubou mouku a krátce promícháme.
Na dno zapékacích misek dáme piškoty, dále vrstvu ovoce a sníh. V troubě vyhřáté na 230 st. krátce zapečeme.


DOMÁCÍ TRDELNÍKY
Suroviny:
350 g polohrubé mouky, 200 g hladké mouky, špetka soli, 80 g másla, 2 vejce, 2 lžíce cukru, 250 ml mléka, 20 g kvasnic, 2 lžíce rumu. Na posypání cukr krupice, skořice. Mohou být i ořechy, kakao, kokos - co máte rádi.

Postup:
Kynuté těsto si připravíme v robotu Ronic pomocí rotačního nože - k mouce přidáme vejce, rozpuštěné máslo, kvásek z mléka, cukru a kvasnic a nakonec rum. Všechny suroviny zpracujeme - těsto je hotové během 30 sekund. Těsto by mělo být tužší. Necháme vykynout na teplém místě.

Mezitím si připravíme sklenice na zavařování, které potřeme olejem.

Z vykynutého těsta děláme dlouhé hady, které pevně omotáme kolem sklenic tak, aby se těsto dotýkalo. Sklenice s těstem trochu poválíme - těsto se tak pěkně rozplácne. Potřeme je olejem a vyválíme v posýpce.
Sklenice dáme na plech a pečeme ve vyhřáté troubě při 170 st. asi 20 minut - do zlatova.
Hotové trdelníky potřeme rozpuštěným máslem, vyválíme ve zbytku posýpky a ještě horké sundáme ze sklenic.


ANGLICKÉ PALAČINKY

Suroviny: 3 vejce, 130g hl. mouky, 3 dcl mléka, 5 lžic rozpuštěného másla, špetka soli.

Postup: vše rozmixujeme a necháme 30 minut odležet. Poté smažíme velmi tence.



DVOUBAREVNÝ KRÉM
Suroviny: na tmavý krém budeme potřebovat 0,5 l mléka, 100 g čokolády, 100 g lískových oříšků, 1 čokoládový pudink, na oslazení stévii nebo cukr, 100 g másla.
Na světlý krém 3 zakysané smetany a 3 vanilkové cukry.

Postup: Nejdříve si v robotu Ronic s rotačním nožem nasekáme oříšky a dáme je stranou. Čokoládu rozpustíme v 0,4l mléka, které pomalu zahříváme. Pokud použijeme hořkou čokoládu, můžeme přisladit stévií, nebo cukrem. Když se mléko začne vařit, dolijeme zbytek mléka s rozmíchaným pudinkem a vaříme do zhoustnutí. Do krému vmícháme oříšky. Hmotu necháme za občasného míchání vychladnout.
V robotu Ronci s rotačním nožem vyšleháme máslo a postupně zašleháme vychladlý pudink.
Zakysanou smetanu smícháme s vanilkovým cukrem.
Sklenice plníme na střídačku tmavým a světlým krémem. Pokud Vám vadí kousky oříšků, můžete udělat variantu bez nich.

NOKY S OVOCNOU OMÁČKOU
Suroviny: Na noky budeme potřebovat 300 g polohrubé mouky, 2 tvarohy, 4 vejce, špetku soli, 100 ml mléka.
Na omáčku si připravíme ovoce - my jsme použili mražené broskve, ale můžou být jahody, maliny, meruňky... Dále trochu vody, podle chuti cukr nebo stévii, solamyl.

Postup: Nejdříve si pomocí šlehacího zvonu ušleháme bílky do pěny a dáme stranou. Do mísy s rotačním nožem dáme mouku, tvaroh, žloutky, sůl a mléko. Suroviny promícháme - stačí 20 sekund a je hotovo. Nakonec lehce vmícháme ušlehaný sníh z bílků.
Z těsta vykrajujeme lžící malé noky a vaříme je ve vroucí mírně osolené vodě asi 5 minut. Noky vyjmeme, necháme okapat a pomastíme rozpuštěným máslem.
Podáváme s ovocnou omáčkou, kterou si připravíme takto:
čerstvé, nebo zmražené ovoce rozmixujeme nožem Ronic a povaříme v troše vody, ochutíme cukrem, nebo stévií a zahustíme trochou solamylu.



ZAPEČENÉ PALAČINKY S KRÉMEM
Suroviny na palačinky: 300 ml mléka, 200 ml vody, 100 ml oleje, 2 vejce, 200 g hladké mouky.

Náplň: 250 ml mléka, 1 vanilkový pudink, 250 g tvarohu ve vaničce, 150 g bílého jogurtu, 1 žloutek, cukr podle chuti. Na polití máslo, krystalový cukr a skořice.

Postup: palačinkové těsto si připravíme v míse Ronic pomocí šlehacího zvonu - všechny suroviny důkladně promícháme. Palačinky smažíme na nepřilnavé pánvi bez tuku.

Náplň: z mléka a pudinku uvaříme hustou kaši, kterou dáme do mísy Ronic s rotačním nožem. Přidáme ostatní suroviny a vše promícháme.
Palačinky naplníme připraveným krémem a naskládáme do zapékací misky. Pokapeme rozpuštěným máslem a posypeme cukrem se skořicí.
Zapečeme ve vyhřáté troubě při 200 st. asi 20 minut.
Chutnají teplé i studené.

KOBLIHY
Suroviny:
0,5 kg hladké mouky, 20 g kvasnic, 250 ml mléka, 40 g cukru, špetku soli, 2 lžíce rumu, 3 žloutky, 50 g rozpuštěného másla.

Postup: při přípravě kynutého těsta Vám práci velmi usnadní robot Ronic. Do mísy s rotačním nožem dáme všechny sypké suroviny a bokem si necháme vzejít kvásek ve vlažném mléce s cukrem. Do mísy přidáme žloutky, máslo, rum a nakonec kvásek. Všechny suroviny ihned zpracujeme v robotu Ronic - těsto je hotové během 15-20 sekund. Těsto předěláme do mísy a necháme přikryté na teplém místě vykynout. Lžící vykrajujeme z těsta hromádky, které na vále jemně zformujeme do kuliček a pod utěrkou necháme ještě 20 minut kynout. Smažíme ve vyšší vrstvě oleje z obou stran dozlatova. Hotové koblihy můžete plnit marmeládou, nebo je jen pocukrovat.


TVAROHOVÉ LÍVANEČKY
Suroviny: 250 g měkkého tvarohu, 2 dcl mléka, 2 vejce, 1 hrnek hladké mouky, 1 lžíce cukru, 1 vanilkový cukr, špetka soli, olej na smažení.
Na potření: marmeláda, nutela.
 
Postup: V míse s rotačním nožem rozmícháme do hladka tvaroh, vejce a mléko. Přidáme cukr, sůl, vanilkový cukr a postupně přimícháme mouku. Smažíme na rozpáleném oleji, na 1 lívaneček je potřeba 1 plná lžíce těsta.
Hotové lívanečky natíráme marmeládou nebo nutelou.


JABLEČNÉ PALAČINKY
Suroviny: 400 ml mléka, 2 vejce, 200 g polohrubé mouky, 2 oloupaná nastrouhaná jablka, trochu skořice, vanilkový cukr, lžička cukru, špetka soli, olej na smažení.
 
Postup: Oloupané jablka nastrouháme na jemném struhadle. Pomocí rotačního nože smícháme mléko, mouku, vejce, cukr, vanilkový cukr a skořici. Přidáme nastrouhané jablka a umícháme řidší těsto, které necháme odležet. Smažíme na rozpáleném oleji. Zdobit můžeme nastrouhanou čokoládou, šlehačkou...

 PLACKY Z OVESNÝCH VLOČEK
Suroviny: ½ hrnku ovesných vloček, ½ hrnku mouky (polohrubá nebo celozrnná), 1 vejce, ½ hrnku mléka, polovina jablka, stévie liquid, skořice.
 
Postup: V míse s multifunkčním nožem nasekáme ovesné vločky na jemnost, která nám vyhovuje. Přidáme vajíčko, mouku, mléko, skořici a 5 kapek stévie liqud (nemusí být). Promícháme a pokud je těsto husté zředíme mlékem, nebo naopak zahustíme moukou.
Vyměníme multifunkční nůž za hrubé struhadlo a do těsta nastrouháme jablko. Promícháme vařečkou a můžeme smažit menší placky na pánvi. Pokud použijete keramickou pánev, nemusíte ji vymazávat olejem a můžete smažit placky na sucho.
Podáváme samostatné, nebo namazané marmeládou.